PETER VAN LIESHOUT

Iedere dag weer ontdekt Peter al fietsend, varend of wandelend nieuwe en historische stukjes in en om Amsterdam. Van de 17e eeuwse grachtengordel, de hofjes, de pakhuizen op Prinseneiland, de Spaarndammerbuurt tot en met de moderne skyline aan het IJ.

Ook in zijn vak erkent hij de waarde van schoonheid en authenciteit, maar ook van innovatie. Met zijn ruim 25 jaar ervaring weet hij ambachtelijke werkwijzen en materialen moeiteloos te combineren met moderne technieken en machines. Kijk voor meer werk van Peter op zijn website petervanlieshout.com.

Wilt u advies of een offerte op het gebied van nieuwe houten ramen, kozijnen, luiken of deuren? Stuur dan een e-mail naar Peter@AMSTERDAMSERAMEN.nl.

zware roeden, plakroeden, achterzetbeglazing, dubbelglas, brandwerend glas, historische ramen, inbraakwerend, thermisch monumentenglas, restauratieglas, cultureel erfgoed, tocht door de ramen, enkel glas, historische vensters, historisch bouwen, zeven dwergen, de 7 dwergen, DZD, Peter van Lieshout, Sean Little, Yknot, historische houten vensters, draairamen, kruiskozijn, roedeverdeling, ontluchting, luiken, raamluiken, ontluchting, persiennes, blinden, stores, ophaaljaloezieën, rolluiken, bouwbesluit, beschermd stadsgezicht, beschermd dorpsgezicht, staldeuren, oude vensters, pakhuis, fabriek, stal, kerk, beschermd rijksmonument, beschermd monument, Amsterdam, deurpartijen, waterdorpels, architraaflijsten, bekroningen, vensterbanken, pilasters, basementen, kroonlijsten, aftimmerlijsten, kloosterkozijn, KVT ’95, Kwaliteit van houten gevelelementen, onderdorpels, liggende roeden, t-raam, raamconstructie, kruiskozijndorpel, pen-en-gatverbinding, roedekruis, paneellijst, Stichting Garantiefonds Timmerwerken, schuifraamkozijnen, kozijnreparatie, kozijnen vervangen, glas-in-lood, Monumenten en beschermde gezichten, vergunningsvrij, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Amsterdam en omgeving, Amsterdam Noord, Amsterdam centraal, grachtengordel, grachtenpand, klassiek, villa, vrijstaand huis, haarlem, Leiden, Amsterdamse Ramen, scheve ramen, uit het lood, glas-in-lood

AMSTERDAMSE RAMEN

AMSTERDAMSE RAMEN is het kleinschalige alternatief als het gaat om mooie, authentieke houten ramen en deuren. Omdat we niets uitbesteden en alles in eigen beheer maken, kunnen we persoonlijk en op maat adviseren en leveren. Daarbij zijn we niet duurder dan grote timmerfabrieken.

Wij gebruiken alleen de beste - en verantwoorde - houtsoorten van de hoogste kwaliteit. En nee, dat hoeft niet per definitie tropisch hout met een FSC- keurmerk te zijn. Inlands of ander Europees hardhout uit duurzame bossen zijn - vooral ook met het oog op korte exportafstanden - beter voor mens en milieu.

WERKPLAATS

Wij beschikken over een grote werkplaats in Amsterdam-Noord, vlakbij EYE. Deze locatie is voorzien van een uitgebreid machinepark waar we alle soorten houtbewerkingen kunnen uitvoeren.

Kijk op de pagina Contact voor onze contactgegevens en de routebeschrijvingen naar de werkplaats.

Zowel aannemers als particulieren kunnen ons inschakelen voor het maken van nieuwe - of het herstellen, restaureren of vervangen/reproduceren van bestaande - ramen, kozijnen, deuren en complete (winkel)puien.